Dat valt me nou toch zo op, dan heb ik een hond van nét 6 maanden, en hoe vaak ik wel niet de vraag krijg of ie z'n ballen nog heeft en zo ja, wanneer ze er af gaan? En als ik dan antwoord dat ie z'n ballen lekker mag houden, dan word ik aangekeken of ik een of andere idioot ben..
Nou heb ik echt geen concrete fokplannen met Ollie hoor (sjonge, meneer is 6 maanden.. Als ie het leuk doet op shows en er is eens interesse, tja, dan is het best tof als er ergens ollie-babies rondlopen, maar het is absoluut geen doel ofzo...) maar sowieso gaat de vacht van Welsh Springers er verschrikkelijk op achteruit als ze gecastreerd worden, dus dat is gewoon de main-reason dat die ballen lekker blijven zitten waar ze zitten.
Is het nou echt zo raar om je reu gewoon intact te houden?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""is hij/zij al geholpen?"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ohja, en maak van die laatste zin:
"is het nou echt zo raar om je reu/teef gewoon intact te houden?"
Ik heb dan alleen ervaring mbt tot reuen, maar ik kan me zo voorstellen dat deze reacties ook bij teven gegeven worden
Nee, is echt niet raar. Al onze honden zijn intact, alleen als om medische redenen zou ik een hond laten helpen. Maar ik heb er geen moeite mee als mensen bewust wel de beslissing maken om hun hond te laten helpen. Ieder zijn eigen keuze....
Nee hoor, helemaal niet vreemd. Nu is Dobby een beetje een sukkeltje en werd me zelfs door de dierenarts aangeraden hem intact te laten, maar mijn vorige hond Chico was best dominant. Die hebben we ook gewoon zijn zaakje laten houden.
Als er geen medische noodzaak is of gedragsproblemen die castratie écht noodzakelijk maken, dan laat ik de boel lekker zitten. Of misschien in het uiterste geval nog in een roedel met 1 reu - als de keuze is alle teefjes laten helpen of 1 reu... dan is er wat voor te zeggen om de reu te laten helpen.
Helemaal niet raar! Je beslist toch zelf of je laat houden of niet (uitzonderingen daargelaten). Als zijn/haar gedrag gewoon goed is, dan zou ik er echt niks aan doen. Onze (overleden) DH had zware HD, maar juist om haar in conditie te houden, heb ik haar toendertijd niet laten steriliseren/castreren. Onze Irza is nu dus sinds 2,5 week gecastreerd, want ze heeft een KS gehad en haar baarmoeder was zo smerig, dat die er wel uit moest! Onze Pippa is gewoon ook nog intact.
Vroeger heb ik 3 Duitse Herderreuen gehad en heb ze gewoon in tact gelaten. Ik heb er nooit last mee gehad.
Nou heb ik een Duitse Pinscherteef en zij is wel gestereliseerd, ze werd tot 3x per jaar loops en steeds schijnzwanger,ze was dan ook erg humeurig (agressie naar iedereen behalve mij,niet naar buiten willen).
Op aanraden van de DA heb ik dat laten doen.
Ik moet wel toegeven dat haar karakter nou stabiler is, maar mijn reuen waren dat zowieso.
Nee hoor, onze teef blijft ook intact zolang er geen problemen zijn. Ik word er soms moe van dat ik heel vaak moet vertellen dat wij geen pups willen. Waar bemoeien sommige mensen zich mee!!
Ik ken iemand die laat haar teef helpen met 7 maanden omdat ze bij dr vorige hond had dat die baarmoederkanker had op 1 jarige leeftijd en dat wil ze voorkomen door dr hond helemaal niet loops te laten worden..
Zelf weten we nog niet of we het gaan doen, msschien willen we ooit een netjes of iets en dan kan het niet..en ach die 2x per jaar 3 weken een beetje bloed? is toch niet zo erg
Onze reu is ook nog intact en ik krijg er ook de nodige opmerkingen over. Ik snap helemaal wat je bedoelt! En trouwens, je hond is nog maar 6 maanden.
Maarja dat soort mensen kunnen er niets aan doen dat ze dat zeggen. Ze snappen er gewoon niets van!
Hier ook een mannetje helemaal compleet.Krijg vaak te horen dat ze gaan weglopen als ze in tact blijven omdat ze dan 'vrouwtjes'ruiken. Nog nooit last van gehad!
Ik vind het niet raar hoor. Zeker bij een rashond uit goede gezonde ouders waar je showplannen mee hebt, je kan altijd besluiten dat hij goed genoeg is voor de fok.
Soms vraag ik me wel eens af waarom mensen bij probleemhonden en gemengde groepen thuis niet castreren. Van mij mag er wel meer gecastreerd worden, dan voorkomen we ook meer van die 'leuke' oeps- en pretnestjes.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""is hij/zij al geholpen?"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?